Πολύκαστρο

ποταμός αξιός

Το Πολύκαστρο είναι σήμερα έδρα Δήμου σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Κιλκίς. Είναι χτισμένο ανάμεσα στον Αξιό ποταμό και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων. Διαθέτει αξιόλογη εμπορική αγορά, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης.

Η Συντάγκα είναι ένα εντυπωσιακό έθιμο που θα συναντήσει κανείς στο Πολύκαστρο, όπου στο τέλος του θέρους ανάβουν μεγάλη φωτιά κάτω από τους ήχους τοπικών μουσικών οργάνων. Επίσης το Κουρμπάνι, ένα άλλο πανάρχαιο έθιμο γίνεται τακτικά εδώ αλλά και το "Καρναβάλι του Άσπρου".

Κοντά στο Πολύκαστρο βρίσκεται το μικρό αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας όπου μπορούν να ασκηθούν οι φίλοι του αεραθλητισμού.

Όλο το Δήμο Πολυκάστρου διασχίζει η νέα εθνική οδός που οδηγεί στους Ευζώνους, τη μια από τις τρεις εξόδους του Νομού Κιλκίς προς τα Βαλκάνια.

Πολύ κοντά στο Πολύκαστρο θα συναντήσει ο επισκέπτης στην Αξιούπολη, της οποίας ακριβώς το όνομα προδίδει και τη θέση που βρίσκεται : ακριβώς δίπλα στον Αξιό ποταμό. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς εδώ την ειδυλλιακή τοποθεσία " Μεγάλο Ρέμα " που προσφέρεται για ψάρεμα και διασκέδαση στα κέντρα της περιοχής. Εδώ υπάρχει το Φράγμα του Μεταλλείου με λίμνη μήκους 2 χιλιομέτρων και βάθους 35 μέτρων.

 

Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο

 

 

url: www.polikastro.gr

e-mail: dimos@polikastro.gr

τ. 23430 20460 & 22210:: Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ::
Powered by active³ CMS - 27/1/2015 11:51:16 πμ